Pracovní agentura.

18 Pro 2014 by admin, No Comments »

Pracovní agentura vám pomůže najít si práci. Stačí vyhledat tu správnou pro vás. Některé jsou univerzální, jiné se specializují na určitou oblast. Co ale přesně je pracovní agentura a jak funguje?

Pracovní agenturu mohou tvořit právnické či fyzické osoby mající povolení k zprostředkování zaměstnání. Toto povolení jim dává generální ředitelství Úřadu práce. Pracovní agentury musí být ze zákona pojištěny pro případ svého úpadku.

Pracovní agentura musí lidem, kterým zprostředkovává práci, nabízet služba zdarma. Zpoplatněná může být ale pro ty, kteří zaměstnavatele hledají. Taková společnost je například i ProPlusco pracovní agentura.

Pracovní agentury vyhledávají zaměstnání pro fyzickou osobu, zaměstnance pro zaměstnavatele, ale také zaměstnávají fyzické osoby za účelem výkonu práce pro uživatele. To má své výhody pro zaměstnavatele i zaměstnance, ale je třeba zvážit i nevýhody. Každému vyhovuje něco jiného.

Na českém trhu jsou také dvě organizace sdružující pracovní agentury – Asociace poskytovatelů personálních služeb a Asociace pracovních agentur.

Leave a Reply

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!